Vadba na Daljavo: Nov Kineziološki pristop

Se Soočate se z bolečinami, ki vam otežujejo vsakodnevno gibanje? Ali se vam zdi, da programi vadbe niso prilagojeni vašim specifičnim omejitvam? Morda se počutite izključeni med družbo aktivnih posameznikov, ali pa preprosto izgubljate dragocen čas v vožnji do vadbenega centra? Če je odgovor pritrdilen na vsaj eno od teh vprašanj, potem je čas, da spoznate Kinezio Hibrid – inovativno rešitev vadbe na daljavo, ki vam prinaša klinični pristop, nadzorovano obravnavo in izjemne rezultate, ne da bi zapustili udobje svojega doma.

Kinezio Hibrid: nadgrajena vadba na daljavo ali v živo

Kinezio Hibrid je strokovna vadba na daljavo, ki združuje vrhunsko kineziološko znanje s sodobno tehnologijo. Vodi jo ekipa strokovnjakov, magistrov kineziologije, ki se osredotočajo na vaše individualne potrebe in omejitve. Program omogoča skupinsko obravnavo v živo ali preko spleta, pri čemer je število udeležencev omejeno na največ 8, od teh so lahko 4 v živo (max 4 na daljavo in 4 v živo – na lokacji Kinezio klinike) 

Kako deluje Kinezio Hibrid?

Pred začetkom programa vsak udeleženec opravi diagnostični pregled (diagnostiko telesa), ki pomaga kineziologom pripraviti prilagojen program glede na posameznikove potrebe in omejitve. S pomočjo kinezioloških testov se preverijo morebitne omejitve in vzroki za bolečino, kar omogoča optimalno usmerjanje v izbrani program vadbe.

Spremljanje napredka in omogočanje posveta s kineziologom sta redna dela programa, kar zagotavlja, da ste ves čas pod strokovnim nadzorom in usmerjanjem. Programi vključujejo vaje z lastno težo in uporabo enostavnih pripomočkov, ki omogočajo izjemne napredke brez potrebe po dragi opremi.

Zakaj je DIAGNOSTIKA telesa obvezna?

Diagnostika je ključna za uspeh programa Kinezio Hibrid. Na osnovi natančnih kinezioloških testov se določi individualiziran program, ki je osnova za nadaljnjo skupinsko obravnavo. Cilji se določijo glede na vaše potrebe in spremljajo vaš napredek skozi celoten program.

Kinezio Hibrid – kje in kako? 

Program Kinezio Hibrid je dostopen iz udobja vašega doma. Vključuje skupinske obravnave v živo ali preko spleta. Proste termine lahko preverite na naši rezervacijski platformi in se enostavno prijavite preko povezave. Tako lahko izkoristite vse prednosti kakovostne kineziološke obravnave, ne da bi zapustili udobje svojega doma.

Ne dovolite, da vas bolečine ovirajo pri dosegu vaših ciljev. Pridružite se programu Kinezio Hibrid in doživite revolucionaren pristop k vadbi na daljavo, ki vam prinaša individualizirano obravnavo, strokovno podporo in izjemne rezultate.

Ali so vadbe na daljavo v naprej posnete?

Nikakor! Obravnave potekajo na daljavo in v živo ob določenem terminu z omejenim številom udeležencev. Prav vsak posameznik je viden na zaslonu, in ob specifičnih korekcijah vaj tudi v povečani sliki. Kineziolog vodi program v živo ter prilagaja program posamezniku, s čimer zagotavlja oseben pristop kineziološke obravnave tudi na daljavo.

Zakaj Kinezio Hibrid nudi nekaj več?

S hibridnim sistemom vodenja smo omogočili obisk obravnave v živo na lokaciji in istočasno na daljavo. Program poteka v naši veliki dvorani, ki smo jo opremili z digitalno opremo, kar omogoča udeležencem, da izberejo reden ali občasen obisk programa bodisi na daljavo bodisi v živo. 

Prostor je opremljen tako, da omogoča odlično vidljivost, zvočno prepoznavo ter možnost predstavitve specifičnih gibov. Udeleženec na drugi strani lahko prilagodi kamero glede na potrebe posamezne terapevtske vaje.

Priključitev je zelo enostavna – le s klikom na posredovano povezavo in predhodno namestitvijo aplikacije komunikatorja Zoom. Pri programih lahko sodelujete brez dodatne opreme ali pa uporabljate enostavne pripomočke, kot so blazina, žogica ali elastični trak. Vadba na daljavo vam omogoča redno obravnavo pod strokovnim vodstvom kljub odsotnosti iz domačega okolja (na primer zaradi poslovnih obveznosti, dopustov, obiskov itd.).


Meni je Kinezio klinika in vadba z vami res TOP. Opažam viden napredek pri zmogljivosti. Kar pa je bistvo, bolečine v ramenih in v vratu so se mi konkretno zmanjšale. To opazijo tudi trenerji. Vadba v virtualni izvedbi mi je vedno bolj všeč, ker se lahko pridružim tudi na dopustu. Malo vseeno pogrešam druženje v živo in vadbo ob bazenu. Tudi za to bo še priložnost. V življenju je potrebno sprejeti novosti in izzive ki jih srečamo na naši poti.

Nataša K. 45 let

Za moje srečanje s Kinezio kliniko se moram zahvaliti moji soprogi, kamor sva na vadbe pričela hoditi še v času pred Korono. Vadbe v živo so bile odlična priložnost, da sem se seznanil z načinom dela, kot tudi da je trener spoznal moje telesne sposobnosti. Z nastopom omejitev vadbe v živo je bila on-line vadba edina možna rešitev, ki pa se je izkazala več kot enakovreden nadomestek vadbi v živo. Po tej pozitivni izkušnji in prednostih, ki jih ima za mene on-line vadba si težko predstavljam, da bi prešel nazaj v izključno vadbo v živo, razen občasnega osvežitvenega srečanja.

Ključne prednosti, ki jih ima za mene on-line vadba so: Prihranek časa, ker se mi na vadbo ni potrebno voziti. Neprekinjenost vadbe – treniram lahko tudi če sem na počitnicah ali na službeni poti iz poljubne lokacije. Presenetljivo odličen pregled pravilnosti izvajanja vaj s strani kineziologov in in skoraj individualen pristop zaradi omejitve števila udeležencev na posamezni vadbi.

Andrej G. 39 let

Vadbo v Kinezio Kliniki redno obiskujem že več kot sedem let in zadnja novost – hibridna vadba – me je res navdušila. Po dolgih mesecih vadbe prek Zooma sem ugotovila, da je v živo veliko bolj intenzivno (čeprav tudi doma nisem imela občutka, da zabušavam ;-); raznoliko (uporaba trxa, busuja, flexi bara,…) ter zabavno; navsezadnje pa tudi kvalitetno, ker kineziologinja v živo vidi pod drugačnim kotom, kot prek zooma, in kako stvar več lahko korigira. Odlično ji uspeva žonglirat med udeleženci na Zoomu in v telovadnici (vsaj jaz se v nobenem primeru nisem počutila prikrajšano).

Mateja 51 let