“ BTC – Moje mesto” že 20 let

“Smeh je brezčasen, domišljija nima let in sanje so večne – Walt Disney”

Zdrznem se ob misli, da moja delovna pot na področju športa šteje že drugo desetletje in niti za trenutek ne pomislim na leta, upad energije ali naveličanost. Ravno nasprotno, drznem si “domišljati”, da sem šele na začetku mojih “sanj”, kar mi vedno znova pričara nasmeh in obdari z neskončno energijo.

V “Moje mesto” sem zakorakala točno pred 20 leti na razgovor za študentsko delo na področju športnega treniranja, kajti bila sem vpisana na Fakulteto za šport in želela čim prej pridobiti izkušnje iz svoje bodoče stroke.

“Kje bomo pa delali?” je bilo moje zadnje vprašanje razgovora in presenečena, da morajo športni center šele zgraditi, ostanem malo v dvomih glede mojega študentskega dela. Ob spremljanju gradnje je dvom kmalu izginil iz mojih misli in ko sem čez tri mesece že bila pomemben del prve ekipe trenerjev na otvoritvi športnega centra Millenium, sem začutila da vstopam v mesto prihodnosti in številnih priložnosti.

Kot vrhunska športnica in velika ljubiteljica borilnih športov nisem niti pomislila, da me bo osvojil svet fitnesa. Seveda me je navdušil drugačen pristop, poudarek na visoki strokovnosti in predvsem obiskovalci, katerim ni bil pomemben obseg bicepsa so v meni vzbujali vedno več zanimanja za novo področje treniranja. Moja prva stranka je bila precej omejena z gibanjem po poškodbi in prav kmalu mi je takratni direktor centra zaupal še skupino managerjev, ki so po 20 letih še vedno pod mojim strokovnim vodstvom. Z veseljem sem sprejemala izzive in z veliko empatije ter dodatno pridobljenim znanjem takoj pričela oblikovati svoj pristop do treniranja telesa.

V BTC-ju so številni športniki našli podporo in razumevanje, katere sem bila deležna tudi sama kajti poleg rednega študija, zavzetega dela so moj dragoceni čas zapolnjevali treningi in kar 7 let zapored sem ponosno predstavljala slovensko reprezentanco Slovenije. Udeležbo na najvišjih tekmovanjih so mi omogočali številni sponzorji, med katerimi je bil tudi BTC. Proti koncu športne kariere sem v prostorih ŠC Millenium začela s svojo kickboxing šolo za rekreativce, ampak moje poslanstvo ni bilo v vrhunskem niti rekreativnem športu, temveč v odkrivanju vedno novih pristopov oz. metod za učinkovit trening po poškodbi, bolezni,…

V poslovno uspešnem okolju, ki ne predstavlja le centra nakupov temveč se vedno bolj usmerja k trajnostnem razvoju, energetski učinkovitosti, družbeni odgovornosti, ekologiji in ko v ospredje prihajajo inovativne vsebine, si enostavno drzneš sanjati več in stopiti korak dalje.

Razvoj mesta BTC je bil izjemen in vsako leto so v mesto prihajale nove vsebine. Mogoče mi je gradnja Vodnega mesta Atlantis in kasneje garažne hiše ukradla pogled na Kamniško Savinjske Alpe, ampak niti slutila nisem, da je nastal športno – rekreacijski in sprostitveni center, kjer bom nekoč postavljala temelje Kinezio Klinike.

Vedno več posameznikov je iskalo pomoč in v nekem trenutku sem občutila nemoč, da lahko to omogočim le določenim izbrancem, a potrebe po tovrstnih obravnavah so bile iz leta v leto večje.

Moje misli o širitvi svoje dejavnosti so sovpadale z gradnjo prostorov Strokovnega centra zdravja v VM Atlantis in po predstavitvi vsebine sem bila izbrana med kandidati za poslovni prostor. S “Kliniko” in kliničnim pristopom do telesa sem imela na začetku kar težave, kajti ko si tako močno vpet v “svoj svet” in nekako verjameš, da imajo ljudje vsaj podoben odnos do telesa, se zdrzneš in ugotoviš, da temu ni tako.

Nisem želela spreminjati svoje jasne vizije, katero je z razumevanjem sprejelo tudi inovativno mesto BTC City in nas takrat še pod vodstvom mag. Violete Bulc poskušalo povezati s podobnimi vsebinami v mestu.

Ponudba VM Atlantis se odlično povezuje z našimi storitvami in tako na enem mestu nudi možnost sprostitve v savnah, bazenih, masažah. Brezplačno parkiranje v bližnji garažni hiši predstavlja brezskrben prihod in številna ponudba v mestu zadovolji še tako zahtevnega obiskovalca.

Težko si je predstavljati hitrost razvoja BTC City in nemogoče v parih stavkih opisati in našteti vse vsebine, dosežke, presežke ter edinstvene inovacije. Po poteh razvoja smo se sprehodili na slavnostnem dogodku ob 65. obletnici in ponosni med povabljenimi s toplino v srcu slavili, da smo lahko delček v mozaiku uspešne zgodbe.

V letu številnih praznovanj in ob posebnih dogodkih kot so 65 let BTC-ja, 20 let mojega delovanja v inovativnemu mestu in 5 let Kinezio Klinike moje misli pobegnejo v prihodnost ali zastanejo v sedanjosti. V sedanjem trenutku, ko poskušam doživeti kvaliteto bivanja in delovanja, ko vsako jutro vstopim v “Moje mesto” in se šele zvečer vračam v priljubljeno stanovanje ob Ljubljanici. Ob začudenih pogledih in včasih nerazumni pripombi se niti na zdrznem, temveč uživam v pisanju svoje zgodbe v mestu, ki so mi z najvišjo stavbo v Sloveniji vrnili pogled na čudovite Alpe, s prihodom vrhunskega kuharja omogočili gurmansko razvajanje ob poslovnih kosilih, s številno ponudbo zadovoljili tudi zahtevnega uporabnika ekoloških sestavin,…. In ko na priljubljeni terasi skuhajo še najboljšo kavo ter korak stran ustvarjajo najboljše sladice na svetu je svet res lepši.
To je moj svet v priljubljeni Ljubljani, mestu kjer poleg poslovnih akcij neizmerno uživam tudi v prostem času in kradem vesolju edinstvene trenutke.