MNENJA O KINEZIO KLINIKI

Osebna kineziološka
obravnava

Suhljato dekletce, ki so mu kakšna tri desetletja nazaj hlačne nogavice opletale okrog nog kot preširoke hlače, so hormoni potegnili v vrtinec boja s prekomerno težo že ob koncu osnovne šole. Po porodu, lockdownu, rekordni teži in slabemu počutju, sem po tehtnem premisleku sklenila ukrepat... P.M.

Osebna kineziološka
obravnava

Pomanjkanje gibanja, dnevno več urno sedenje ter popolna odsotnost gibanja so me v maju 2022 pripeljali do diagnoze centralne discus hernije vratne hrbtenice na vretencih C5-C6 s posedanjem diska v kifotični položaj. Na podlagi diagnoze sem uvrščena na čakalno vrsto za operacijo spondilodeze C5-C6 na Ortopedski kliniki v Ljubljani... Mojca K.

MNENJA O KINEZIO KLINIKI

Osebna kineziološka
obravnava

Suhljato dekletce, ki so mu kakšna tri desetletja nazaj hlačne nogavice opletale okrog nog kot preširoke hlače, so hormoni potegnili v vrtinec boja s prekomerno težo že ob koncu osnovne šole. Po porodu, lockdownu, rekordni teži in slabemu počutju, sem po tehtnem premisleku sklenila ukrepat... P.M.

Osebna kineziološka
obravnava

Pomanjkanje gibanja, dnevno več urno sedenje ter popolna odsotnost gibanja so me v maju 2022 pripeljali do diagnoze centralne discus hernije vratne hrbtenice na vretencih C5-C6 s posedanjem diska v kifotični položaj. Na podlagi diagnoze sem uvrščena na čakalno vrsto za operacijo spondilodeze C5-C6 na Ortopedski kliniki v Ljubljani... Mojca K.

KINEZIONLINE

Tako se je začelo – po redni vadbi v Kinezio kliniki, covid s svojimi omejitvami. Online vadba? Vnuki preko zooma pri pouku, jaz pa vadba na daljavo? Že po prvem »priklopu« so se vsi dvomi razblinili. Oseben pristop ohranjen, prilagajanje posamezniku glede na morebitne gibalne omejitve ali manjkajoče pripomočke, zagotovljeno. Nadzor pri izvajanju vaj ni izostal.

Danes – sem vesela te oblike vadbe. Domače okolje, ni izgovorov glede vremena, zastojev na cesti ipd., lahko pomeni tudi dodatno sproščenost. Malo pogrešam stik z vadečimi in vaditeljem v živo s kakšnim klepetom in kavico po vadbi. Pa saj je le redko čas, ker vsak hiti k svojim obveznostim. Bistveno je, da skrbimo za ohranjanje in nadgrajevanje gibljivosti, ravnotežja in moči. Strokovna in prijazna ekipa Kinezio klinike je garancija za to ne glede na vse oblike, ki jih nudi.

Branka,

71 Let

Meni je Kinezio klinika in vadba z vami res TOP. Opažam viden napredek pri zmogljivosti. Kar pa je bistvo, bolečine v ramenih in v vratu so se mi konkretno zmanjšale. To opazijo tudi trenerji. Vadba v virtualni izvedbi mi je vedno bolj všeč, ker se lahko pridružim tudi na dopustu. Malo vseeno pogrešam druženje v živo in vadbo ob bazenu. Tudi za to bo še priložnost. V življenju je potrebno sprejeti novosti in izzive ki jih srečamo na naši poti.

Nataša Košir,

45 Let

Najina zgodba z Kinezio kliniko se je pričela že par mesecev po otvoritvi Klinike. Naključje je hotelo, da sem si tistega leta zdrobila kost v kolenu in sem po zaključeni fizioterapija ostala prepuščena sami sebi. Pričela sem z vodeno vadbo pri Vidu kar 2x na teden in z ciljanimi vajami za krepitev muskulature hitro prišla nazaj v formo. Navdušila sem še moža in skupaj sva hodila v Kinezio kliniko ves čas do prihoda Covida, ki je močno razburkal naša življenja. Vendar pa se je obenem pojavila res idealna rešitev za celodnevno zaposlene kot sva midva. Najina telovadba je prešla na Zoom in od takrat telovadila od doma. Nama je to idealno saj nama omogoča racionalnejšo izrabo prostega časa. Sliši se neverjetno vendar zoom omogoča prav enak nadzor naših trenerjev nad izvajanjem vaj kot telovadba v živo. Malo sicer pogrešam osebne stike, vendar pa je vseh drugih prednosti več,tako da z možem ostajava na vadbi na daljavo. Kdor si želi lahko telovadbi pridruži tudi iz potovanj v tujini. Redna vadba pa nama omogoča da kljub letom še vedno opravljava iste vaje kot precej mlajši ostali “sotelovadci”. Bravo in hvala Kinezio kliniki.

KH,

60 Let

Za moje srečanje s Kinezio kliniko se moram zahvaliti moji soprogi, kamor sva na vadbe pričela hoditi še v času pred Korono. Vadbe v živo so bile odlična priložnost, da sem se seznanil z načinom dela, kot tudi da je trener spoznal moje telesne sposobnosti. Z nastopom omejitev vadbe v živo je bila on-line vadba edina možna rešitev, ki pa se je izkazala več kot enakovreden nadomestek vadbi v živo. Po tej pozitivni izkušnji in prednostih, ki jih ima za mene on-line vadba si težko predstavljam, da bi prešel nazaj v izključno vadbo v živo, razen občasnega osvežitvenega srečanja. Ključne prednosti, ki jih ima za mene on-line vadba so: Prihranek časa, ker se mi na vadbo ni potrebno voziti. Neprekinjenost vadbe - treniram lahko tudi če sem na počitnicah ali na službeni poti iz poljubne lokacije. Presenetljivo odličen pregled pravilnosti izvajanja vaj s strani trenerja in in skoraj individualen pristop zaradi omejitve števila udeležencev na posamezni vadbi.

Andrej G.

39 Let

KINEZIO HIBRID

Vadbo v Kinezio Kliniki redno obiskujem že več kot sedem let in zadnja novost - hibridna vadba - me je res navdušila. Po dolgih mesecih vadbe prek Zooma sem ugotovila, da je v živo veliko bolj intenzivno (čeprav tudi doma nisem imela občutka, da zabušavam ;-); raznoliko (uporaba trxa, busuja, flexi bara,…) ter zabavno; navsezadnje pa tudi kvalitetno, ker kineziologinja v živo vidi pod drugačnim kotom, kot prek zooma, in kako stvar več lahko korigira. Odlično ji uspeva žonglirat med udeleženci na Zoomu in v telovadnici (vsaj jaz se v nobenem primeru nisem počutila prikrajšano).

Vidim prednosti vadbe prek Zooma (vsaj občasno - npr. ko se ne počutiš čisto zdravo ali si bil v stiku z bolno osebo ali imaš takoj po treningu obveznosti in bi drugače trening v živo preskočil, ipd); po drugi strani je pa noro dobr se videt v živo in skupaj “švicat”.

Mateja,

51 Let

OSEBNA KINEZIOLOŠKA OBRAVNAVA

Vadba v vaši kliniki mi je polepšala življenje.
V času pandemije covida smo imeli v podjetju preko vas organiziran aktivni odmor dvakrat na teden preko ZOOMa. Sproščenost, strokovnost in vedno nasmejan obraz naše vaditeljice Mateje so mi olajšali pri odločitvi, da pri vas poizkusim vadbo tudi v živo.
Odločila sem se za individualno vadbo pri Mateji. Pri tej vadbi mi je zelo všeč, da se mi vaditeljica popolnoma posveti in mi sproti korigira gibe ter da z njeno pomočjo krepim svoje telo in vzdržujem kondicijo. Pod njenim vodstvom se mi tudi takrat, ko imam malo manj energije, ta dvigne in mi povrne voljo do vadbe. Z veseljem priporočam obisk v vaši kliniki tudi drugim.

Želim vam še veliko z pozitivno energijo polnih vadb. 1, 2, 3, 4…

Renata,

48 Let

ZASEBNA KINEZIOLOŠKA VADBA

Z vodenimi skupinskimi vadbami pri Kinezio Kliniki smo začeli leto in pol nazaj. Člani podjetja LIGHT d.o.o. smo iskali zanesljivo, strokovno in predvsem individualno obravnavo pri redni tedenski telesni aktivnosti. In vse to smo pri kineziologu Saši dobili.

Jure, Ana in Uroš vsak teden z veseljem pridemo na trening, kjer se poleg strukturiranih vaj tako z lastno težo kot z utežmi in pripomočki tudi zabavamo in nasmejimo ter sprostimo. Vsi smo bili v mladosti športno aktivni in nam začetek rednih vadb ni predstavljal bistvenih težav.

Uroš je v letu in pol aktivnih in rednih vadb shujšal za 30kg. Ojačal je svoje jedro in veliko odvečne maščobe pretvoril v mišično maso. Sam pravi da so vaje, ki jih redno opravlja tudi doma precej drugačne kot samo "pumpanje" mišic. Zajemajo celotni sklop vaj za stabilizacijo, kardio, moč in raztezanje. Všeč mu je da je potrebno med vajami tudi razmišljati in biti pozoren na pravilno izvajanje. Seveda je tukaj Sašova podpora ključna.

Ana je začela s ciljem, da želi preoblikovati nekaj malo odvečne teže in predvsem ojačati svoje jedro in izboljšati telesno počutje. Ko ji je Saša na začetku pokazal, da se bo potrebno posvetiti pravilnemu položaju medenice in bo to na dolgi rok vplivalo na njene takratne bolečine v ledvenem delu in hrbtenici je z veseljem sprejela izziv. Sedaj sama pravi da čuti večjo živost in moč v telesu. Bolj je pozorna na pravilno držo medenice in redno izvaja vse potrebne vaje za krepitev stabilizatorskih mišic in vezivnih tkiv. Pravi da jo redna tedenska vadba vedno napolni z novo svežo energijo in se lažje mentalno odklopi od vsakodnevnih poslovnih dejavnosti.

Sam sem začel z vadbami, ker sem želel bolje spoznati pravilne tehnike pri vajah z utežmi in pripomočki. Ko smo začeli sem hitro ugotovil, da so moji stabilizatorji in tudi jedro precej pod povprečjem od mojih aktivnih mladostnih športnih let. S podporo in vodstvom Saše sem začel krepiti primikalke kolkov in notranje stabilizatorje ter mišice, ki skrbijo za držo hrbtenice. Podobno kot pri Ani je bila tudi moja medenica v nepravilnem položaju. Sedaj sem tudi pri sproščeni hoji v naravi mnogokrat bolj pozoren na držo medenice, hrbtenice, vratu in glave. Celokupno imam precej več moči, odzivnosti in kondicije v vseh telesnih aktivnostih.

Kinezio nas zna vsakič znova motivirati in nam dvigne nivo energije tudi ko imamo bolj zahteven teden. Izjemno dobro nas zazna in tudi prilagodi vaje, ko vidi da smo bolj utrujeni (bodisi fizično ali psihično). Pri rednih vadbah v Kinezio Kliniki je vsekakor zabavno in dobrega "švica" ne manjka. Vadbe so namenjene vsem, ki so res vztrajni. Tukaj ne bo pretiranega šparanja in cone udobja.

Iz strani podjetja LIGHT gre iskrena zahvala Saši in Urški za strokoven in učinkovit koncept skupinskih vadb, ki nam pomagajo boljšati naše celokupno zdravje in počutje.

Jure, Light d.o.o.