Kineziologija v prostorih VM Atlantis (BTC)

Kineziologija, pogosto imenovana tudi znanost o gibanju, je relativno mlada disciplina, ki hitro pridobiva na pomembnosti v sodobni družbi. Proučuje gibalne procese in njihov vpliv na človekovo zdravje, telesno zmogljivost in kakovost življenja

Kineziologija v prostorih VM Atlantis (BTC) ponuja strokovne storitve za izboljšanje zdravja in telesne pripravljenosti.

V sodobnem življenjskem slogu, ki vključuje dolgotrajno sedenje in minimalno telesno aktivnost, se pogosto srečujemo s težavami, kot so bolečine v hrbtu, vratu in drugih delih telesa. Kineziologija nam pomaga razumeti vzroke teh težav in ponuja strategije za njihovo preprečevanje ali zmanjšanje s pomočjo prilagojenih vadbenih programov.

Naše storitve ponujamo v prostorih VM Atlantis (BTC), kjer smo vam na voljo za pomoč pri izboljšanju vašega zdravja in telesne pripravljenosti.

Naše Storitve

Diagnostika telesa

Postrehabilitacijsko obdobje, omejitve gibanja s posledično bolečino ter optimalno okrevanje so razlogi za obisk naše “klinike”, in številni obiskovalci so k nam napoteni s strani fizioterapevtov in ortopedov. Strokovnjak kineziologije ob pomoči različnih testov oceni omejitve posameznih segmentov telesa oz. njihovo pomanjkljivo funkcionalnost.

Na osnovi diagnostike vas strokovno usmerimo na osebno kineziološko obravnavo ali obravnavo v skupini, podamo smernice za redne vaje proti bolečinam in nadaljnim deformacijam ter priporočamo varno kasnejšo rekreativno dejavnost. Obisk diagnostike je OBVEZEN pred vključitvijo v nadaljnjo obravnavo v Kinezio Kliniki.

Osebna kineziološka obravnava

Telo, kot zelo kompleksen sistem, pogosto dojemamo preveč samoumevno, pričakujemo namreč, da bo brez posledic sledilo zahtevam sodobnega načina življenja. Na žalost pa zelo pogosto prezremo začetne deformacije in mišična nesorazmerja ter zanemarjamo opozorilne signale, ki lahko vodijo v stanje s trajnimi posledicami.

Po opravljeni diagnostiki lahko nadaljujete z individualno obravnavo pod vodstvom kineziologa, pri čemer se program popolnoma prilagodi vašim omejitvam in zastavljenim ciljem. Prednost osebne obravnave je klinični pristop, ki vključuje sprotno optimizacijo terapevtskih vaj in navodil za vadbo doma.

KineziOnline

Kineziološke obravnave potekajo v virtualni sobi preko spletnega komunikatorja v živo z največ 8 udeleženci. S pomočjo naše inovativne digitalne rešitve natančno spremljamo vsakega udeleženca med obravnavo, sistem pa omogoča korekcijo vsakega giba ter sprotno prilagajanje terapevtskih vaj.

Kinezio HIBRID

Hibridni sistem vodenja kinezioloških obravnav je novost v Kinezio kliniki, ki omogoča obisk istega programa bodisi na daljavo preko komunikatorja bodisi v živo v naših prostorih. Kineziolog z ustrezno digitalno opremo hkrati spremlja izvedbo terapevtskih vaj in daje navodila vsem udeležencem. S tem posameznikom nudimo več možnosti glede na razpoložljivost časa, prostora in oddaljenost.

Najdete nas v prostorih VM Atlantis (BTC)

Prijavite se lahko preko naše rezervacijske platforme s klikom na gumb spodaj ali nas pokličete na telefonsko številko 041 367 441. Ne odlašajte in se naročite na obisk diagnostike še danes, da skupaj začnemo pot do bolj zdravega in aktivnega življenja!

Brezplačni kineziološki posvet

Če niste prepričani, kaj storiti in bi radi na kratko spregovorili o vaših težavah z nejasnimi bolečinami, smo vam na voljo za 15-minutni brezplačni online posvet (Zoom). Za brezplačni 15-minutni posvet s kineziologom se prijavite preko naše spletne rezervacijske platforme s klikom na gumb spodaj. 

V prvem koraku izberite možnost za posvet, nato izberite čas, ki vam ustreza, in sledite preostalim navodilom korak za korakom.

Ali se pred prvim obiskom programov priporoča DIAGNOSTIKA TELESA?

Diagnostika telesa je OBVEZNA pred prvim obiskom vseh naših programov, saj na osnovi pridobljenih informacij o stanju telesa (omejitve, deformacije, bolečine, izvid ali mnenje ortopeda) varno zastavimo najbolj optimalne smernice za nadaljnjo obravnavo.

NE! Obravnave potekajo v živo ob določenem terminu z omejenim številom udeležencev. Prav vsak posameznik je viden na zaslonu, in ob specifičnih korekcijah vaj tudi v povečani sliki. Kineziolog vodi program iz Virtualne sobe ter prilagaja program posamezniku, s čimer zagotavlja oseben pristop kineziološke obravnave.

Inovativnost naših strokovnjakov izvira iz posebnega znanja, osredotočenega na specifične gibe in njihovo zaznavo ob uporabi preprostih rekvizitov. Oblikovane “terapevtske vaje” z namenom odprave bolečin in obnovitve funkcionalnosti telesa lahko izvajate z izjemno učinkovitostjo, tudi na daljavo. Ključen pogoj za udobno izvajanje v domačem okolju je odlična internetna povezava, zato toplo priporočamo, da jo predhodno testirate.

S hibridnim sistemom vodenja smo omogočili obisk obravnave v živo na lokaciji in istočasno na daljavo. Program poteka v naši veliki dvorani, ki smo jo opremili z digitalno opremo, kar omogoča udeležencem, da izberejo reden ali občasen obisk programa bodisi na daljavo bodisi v živo. Včasih nam zaradi časovnih omejitev ne uspe priti na lokacijo, zato se udobno priključimo istemu programu kar od doma, da ne zamudimo obravnave.

Urnik naših programov in proste termine lahko najdete na povezavi “Zagotovi si termin“. V primeru prvega obiska se prijavite na Diagnostiko telesa in izpolnite priloženi obrazec, ki vključuje tudi hitro diagnostiko. Po zaključeni diagnostiki vas kineziolog usmeri v nadaljnje obravnave, za katere si prav tako rezervirate mesto preko rezervacijske platforme.